در ادامه این مقاله میخوانید
تاثیر فلاش بر چشم نوزاد
با ظهور ابزارهای جدید، عکاسی از اولین لحظات زندگی نوزاد فقط چند ثانیه بیشتر زمان نمی برد. کاملاً واضح است که شما هم مثل بقیه پدر و مادرها می خواهید تصاویر نوزاد خود را ثبت کنید تا به یادگار نگه دارید و آن را برای یک عمر گرامی بدارید. اما سوالی که برای هر پدر و مادری پیش می آید این است که آیا عکاسی با استفاده از فلاش، برای چشم نوزاد بی خطر است؟ خوب، این یک سوال تکراری است، برای یافتن پاسخ آن ادامه مطلب را بخوانید.
آیا فلاش دوربین روی چشم نوزاد تأثیر می گذارد؟
در طول سال ها، بحث های فراوانی در مورد تأثیر فلاش دوربین بر روی چشم های نوزاد تازه متولد شده وجود داشته است. بسیاری از مردم معتقدند که اعضای بدن یک نوزاد نسبت به منابع قوی نور بسیار حساس است. بنابراین قرار گرفتن نوزاد در معرض یک منبع پرانرژی نور، مانند فلاش دوربین می تواند برای بینایی او مخرب باشد با این حال مطالعات گسترده ای در مورد این موضوع انجام شده است و مشاهده شده که فلاش دوربین به هیچ وجه بر روی نوزاد تأثیری ندارد و دقیقاً مانند دیگر منابع نور همچون لامپ مهتابی یا نور مستقیم خورشید می تواند چشم نوزاد را برای مدت چند ثانیه خیره کند ولی به بینایی اش آسیبی نرساند.
تاثیر فلاش بر چشم نوزاد
در عکاسی نوزاد نباید از فلاش دوربین در یک اتاق کاملا تاریک یا شرایط نور ضعیف استفاده کرد. دلیل آن این است که نور فلاش در چنین شرایطی اثری مانند صاعقه ایجاد می کند و فرد به دلیل فشاری که به شبکیه چشمش وارد می شود، برای چند ثانیه بینایی خود را از دست می دهد. این اتفاق تنها ویژه نوزادان نیست و در مورد بینایی بزرگسالان نیز صادق است.
پزشکان بر این باورند که استفاده از نور فلاش در هنگام عکاسی از نوزاد می تواند به تشخیص مشکلات بینایی کمک کند. نور فلاش منجر به ایجاد “قرمزی چشم” می شود و در نتیجه قرنیه چشم سوژه در تصویر به رنگ قرمز نمایان می شود.
تاثیر فلاش بر چشم نوزاد
آیا فلاش دوربین چشم نوزاد را نابینا میکند؟
ماهیچه های مردمک چشم در زمانی که نور زیاد است، به منظور محافظت از قسمت های داخلی حساس آن منقبض می شوند. واکنش مردمک در نوزادان تازه متولد شده کمتر از یک ماه و یا حتی کوچک تر، خیلی تکامل نیافته است. بنابراین هر زمان که نوزاد پلک می زند، مردمک چشم هایش در برابر نور زیاد محافظت نمی کند. معمولا اکثر دوربینها نور فلاش قوی ندارند. در بیشتر مواقع شبکیه چشم به خوبی در برابر نور پاسخ می دهد و به حالت طبیعی خود باز می گردد، اما در مورد دوربین های غیراستاندارد یا حرفه ای مخصوص عکاسی عروسی، که دارای سطح نورپردازی بالا با فلاش بزرگ هستند، امکان آسیب احتمالی وجود دارد. اما معمولاً این امر در مورد نوزادان بیش از یک ماه صادق نیست و می توان با خیال راحت از آن ها عکاسی کرد.
برای جلوگیری از صدمه به چشم نوزادان چه نکاتی را باید رعایت کنیم؟
- خودداری از مالیدن چشم: مطمئن شوید که نوزاد بیش از حد چشمهای خود را نمیمالد از آنجا که کودک خیلی کوچک است. نمیتواند بفهمد چه چیزی ممکن است باعث آسیب دائمیاش شود، بهتر است از مالش مداوم چشمش جلوگیری شود.
- از اشیا تیز فاصله بگیرید: اطمینان حاصل کنید که کودک شما از اجسام تیز دور باشد.
- علائم را بررسی کنید: اگر برخی از ناهنجاری ها را در چشم فرزند خود مشاهده کردید، از آن غافل نشوید. علائم آسیب دیدگی یا عفونت شامل قرمزی چشم، اشک زیاد و غیرقابل کنترل یا حتی سوزش چشم است. اگر فکر می کنید علائم نوزاد غیرطبیعی است، حتما به پزشک مراجعه کنید.
- ایده های منحصر به فرد در عکاسی نوزاد
- روش عکاسی از نوزاد
- ایده عکاسی نوزاد با تم های رنگارنگ
- آتلیه نوزاد در تهرانپارس
- آتلیه نوزاد در شرق تهران