در ادامه این مقاله میخوانید
آموزش عکاسی حرفه ای با موبایل
داشتن یک عکس پروفایل خوب و با کیفیت نقش بسیار مهمی در ساختن نمایهها در شبکههای اجتماعی و یا برای محیطهای کاری آنلاین دارد.
قسمت 2 از 3:
تنظیمات دوربین
1. از یک دوربین DSLR یا تلفن هوشمند جدید برای گرفتن تصویر با کیفیت استفاده کنید
دوربین DSLR به شما امکان کنترل بیشتر تصویر را میدهد، اما قطعا می توان از یک تلفن با لنز کیفیت بالا نیز استفاده کرد. ثبت یک تصویر با کیفیت با استفاده از دوربین ارزان یا تلفن قدیمی کار سختی خواهد بود. اگر به دنبال ظاهری حرفه ای هستید و دوربین عالی ندارید، یک دوربین مناسب تهیه کنید در غیر این صورت وقت خود را تلف نکنید.
- مدلهای جدید گوشی آیفون و سامسونگ که بعد از سال 2016 ساخته شدهاند به داشتن دوربینهای عالی معروف هستند. اگر دوربین تلفن شما بیش از 12 مگاپیکسل (MP) دارد، کیفیت آن بسیار خوب است. مگاپیکسل به تعداد پیکسلهای هر تصویر اشاره دارد. هرچه تعداد پیکسلها بیشتر باشد، جزئیات تصویر نیز بیشتر خواهد بود.
- DSLR – مخفف “دوربین دیجیتال تک لنزی بازتابی” است. DSLR دوربین هایی بزرگ با لنز بزرگ هستند که گردشگران و عکاسان حرفهای از آن استفاده میکنند.
2. دوربین خود را روی سه پایه یا یک سطح صاف و پایدار تنظیم کنید
از آن جا که با در دست داشتن دوربین قادر به عکاسی حرفهای نخواهید بود، برای ایجاد تعادل به یک سه پایه یا سطح صاف نیاز دارید. دوربین یا تلفن هوشمند خود را به یک سه پایه متصل کنید، یا آن را روی یک سطح صاف مانند قفسه کتاب، چند کتاب روی یک میز، نیمکت یا هر سطح دیگری که به اندازه کافی بلند باشد، قرار دهید.
- سه پایه های دوربین DSLR جهانی هستند و اساساً هر دوربینی باید روی سه پایه استاندارد قرار بگیرد. در صورت عکاسی با گوشی نیز یک سه پایه لازم است.
3. تنظیم سرعت شاتر بین 1/200 تا 1/60
سرعت شاتر به مدت زمان قرارگیری حسگر دوربین در معرض نور اشاره دارد.
سرعت شاتر پایینتر منجر به ایجاد تصویر روشنتر میشود، اما اگر دوربین و سوژه کاملاً ثابت نباشد، تصویر تار میشود. برای داشتن یک تصویر واضح و شفاف سرعت شاتر را در 1/60 یا پایین نگه دارید.
- برای عکس پرسنلی، سرعت شاتر را نسبت به سایر تنظیمات در اولویت قرار دهید. قبل از این که سرعت شاتر را افزایش دهید، ایزو را بالا ببرید یا دیافراگم را پایین بیاورید.
4. برای داشتن یک تصویر واضح و بدون گرین، ISO را بین 100 تا 400 قرار دهید
ISO مخفف سازمان بین المللی استاندارد سازی است. ایزوی بالاتر منجر به ایجاد گرین (دانه) در تصویر میشود، اما به نوردهی کم نیاز دارد. ایزوی پایین منجر به تصویر با کیفیت بالاتر میشود، اما به نوردهی بیشتری نیاز دارد. با عدد ایزو 100، 200 یا 400 شروع کنید و بر اساس نور موجود تنظیمات دوربین را تغییر دهید.
- از ایزو 800 بالاتر نروید. اگر این کار را انجام دهید، در تصویرتان نویز ایجاد میشود و ممکن است عکس گرینی (دانه دار) به نظر برسد. تنها زمانی که در حال عکاسی از یک پرتره هنری هستید و میخواهید تصویر دیجیتالی شبیه فیلم باشد باید از ISO 800 فراتر بروید.
5. دیافراگم را بر اساس عمق تصویر موردنظرتان تنظیم کنید.
دیافراگم یا f-stop به عمق میدان در تصویر اشاره دارد. هرچه دیافراگم پایین باشد، تصویر بیشتر تار میشود. دیافراگم بالا به سرعت شاتر بیشتری نیاز دارد. در صورتی که میخواهید نظر مخاطب را به چیزی در پس زمینه جلب کنید، دیافراگم را در زیر f/12 نگه دارید.
- برای عکس پرسنلی در فضای باز، دیافراگم را تا جایی که میتوانید کم کنید (معمولاً در حدود f / 2). شما میخواهید تاکید روی فرد باشد نه پس زمینه، پس دیافراگم را به گونهای تنظیم کنید که پس زمینه محو شود.
- چگونه می توان از خود عکس های حرفه ای گرفت – بخش اول
- چگونه می توان از خود عکس های حرفه ای گرفت – بخش سوم
- عکاسی نوزاد در شرق تهران
- آتلیه نوزاد در تهرانپارس