در ادامه این مقاله میخوانید
آداب و رسوم ایرانیان در عید نوروز
رسومات نوروز: نوروز جشن باستانی و کهن ایرانیان؛ از اولین روز فروردین ماه آغاز می شود. نوروز به معنای تازه شدن روز و روزی تازه است؛ از آنجایی که بهار طبیعت لباس سرد و خشک خود را از تن به در می کند و لباس سبز و تازه ای را می پوشد، این روزها را نوروز نامیده اند.
لحظه تحویل سال 1398
جشن نوروز برای ایرانیان با تحویل سال نو آغاز می شود. لحظه تحویل سال 1398 هجری شمسی به ساعت رسمی جمهوری اسلامی ایران؛ ساعت 1 و 28 دقیقه و 27 ثانیه روز پنج شنبه 1 فروردین هجری شمسی مطابق 14 رجب 1440 هجری قمری و 21 مارس 2019 میلادی است.
مکان حضور در لحظات تحویل سال
ایرانیان در این لحظات رسوم خاصی را دارند؛ برخی در این لحظات به منزل بزرگان فامیل می روند تا در آنجا کنار سایر اقوام خانواده شان، سال نو را تحویل کنند. برخی بر سر مزار عزیزان از دست رفته شان می روند تا به یاد آنهایی که سفر کرده اند، سال را تحویل کنند.
برخی دیگر به حرم های زیارتی ائمه سلام الله یا امامزادگان می روند تا اولین لحظات سال نو را با ذکر دعا و حضور در مکانی مقدس شروع کنند.
به طور خلاصه هر کس تلاش می کند تا لحظات تحویل سال را در بهترین جایی که فکر می کند باشد، این یکی از رسوم مهم ایرانیان است که این لحظات برایشان اهمیت بسیاری دارد.
عیدی پس از تحویل در سال نو
پس از اینکه سال نو آغاز شد، بزرگان فامیل، شروع به عیدی دادن به کوچکترها می کنند. معمولا بزرگترها پول نو را لای قرآن می گذارند و از بین قرآن برمیدارند و به کوچکترها هدیه می دهند.
دید و بازدید
پس از تحویل سال، کسانی که در منزل بزرگترها نبودهاند. برای رفتن به منزل آنها آماده میشوند. هر خانوادهای ابتدا به دیدار بزرگان فامیل میرود، این جزء فرهنگ ایرانیان در احترام به بزرگتر است و بیشتر خانوادهها آن را انجام میدهند.
یکی دیگر از فرهنگهای ایرانیان بازدید از خانوادههایی که به اصطلاح “عید اولی” به آنها میگویند. خانوادههای سال اولی که عزیزی را از دست دادهاند. از جمله سایر اقوام و بستگان با رفتن به منزل این افراد سعی در کاهش غم نبودن شخص متفوی را تسکین دهند.
سنت ها و رسوم ایرانیان پس از سال تحویل ممکن است در شهرهای مختلف، فرق کند؛ در ایران انواع قوم ها زندگی می کنند که هر کدام به نوبه ی خود تاریخی کهن و به همین خاطر، رسومات متنوعی نیز دارند.
کشور ما ایران سرشار از فرهنگ غنی باستانی چند هزار ساله است که توجه به آن همواره در راستای حفظ میراث فرهنگی موثر است.